86 de absolventi de invatamant dual, cu 9 calificari pregatiti pentru angajare in cadrul a 17 companii resitene

Social

123 de locuri au fost ocupate în 2017, din care vor absolvi 86 de tineri, gata pentru angajare, cu competențe dezvoltate direct la locul de muncă.

Prima ofertă de calificări profesionale de tip învățământ dual în Reșița, a fost rezultatul cooperării dintre Colegiul Economic al Banatului Montan, Colegiul Tehnic (care s-a unit cu Colegiul Tehnic Cărășan) și 15 agenți economici curajoși pentru a pune în practică această formă de profesionalizare.

Din cele 161 de locuri, cuprinzând 9 calificări solicitate de către angajatori, 123 de locuri au fost ocupate în 2017, din care vor absolvi 86 de tineri, gata pentru angajare, cu competențe dezvoltate direct la locul de muncă.

Angajatorii vor oferi posibilitatea de angajare pentru tinerii care au demonstrat pe parcursul celor trei ani că sunt motivați și disciplinați, pregătiți cu abilități tehnice și cu trăsături de personalitate adecvate unui loc de muncă de viitor.

Pe parcursul celor trei ani angajatorii au investit în viitorii absolvenți instruire de calitate, educație pentru viață și au oferit un suport financiar prin bursele care au dublat bursa de la stat, astfel tinerii au beneficiat de un suport de 400 lei/lună, care a fost întregit de Bursa REPOP acordată de Consiliul Local al Municipiului Reșița care acoperă costurile de cazare și masă pentru elevii din județ.

Primăria Municipiului Reșița, semnatar al contractelor de parteneriat pentru învățământ dual, a planificat și realizat investiții în infrastructura acestor unități de peste 1.5 milioane euro, pentru reabilitarea  și dotarea infrastructurii, eficientizare energetică, reparații, lucrări de modernizare, cu fonduri din POR-Regio 2014-2020.

Această primă experiență de formare profesională prin învățământ dual oferă angajatorilor forță de muncă cu competențe adecvate cerințelor actuale la locul de muncă, și cei mai mulți angajatori continuă cooperarea cu școlile partenere și pentru alte calificări.

Felicitări celor două unități școlare și partenerilor acestora:

–             Colegiul Economic al Banatului Montan

–             Colegiul Tehnic

–               S.C. Casa Baraj SRL

–               S.C. Crivaia Agrotour SRL

–               S.C. Silsor SRL

–               S.C. Goldie Pasta SRL

–               S.C. Pau Pan SRL

–               S.C. Pangram SRL

–               S.C. Meliss&Raluk

–               S.C. Regal Prosper Food

–               S.C. Beg Company Impex

–               S.C. Casa cu Tei SRL

–               S.C. Plastomet S.A

–               S.C. Spaleck SRL

–               S.C. Electroechipament Industrial SRL

–               S.C. Prodmec SA

–               S.C. AUTOLIV ROMANIA S.R.L. (Divizia Textile Reşiţa)

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.