Comunicat de presa

Social

La nivelul de județului Caraș-Severin se derulează în această perioadă mai multe activități legate de Programul Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD,program al Uniunii Europene derulat prin intermediul Guvernului României, prin Autoritatea de Management care este Ministerul Fondurilor Europene.
În acest context, pentru buna derulare a Programului Ajutorarea Persoanelor Defavorizate,la inițiativa prefectului Cristian Gâfu, s-a organizat o videoconferință a Grupului de lucru POAD în data de 11 iunie 2020, ora 11.00.

La ședință au participat membrii grupului, respectiv reprezentanți ai instituției prefectului, reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate și reprezentanți ai primăriilor din județ. Scopul întâlnirii a fost acela de a clarifica o serie de aspecte legate de distribuția pachetelor cu produse de igienă care va începe în județ în data de 17 iunie 2020 și se va desfășura pe parcursul a trei zile, până în data de 19 iunie 2020.
În această perioadă, coordonate de Guvernul României, echipe mixte judeţene se vor deplasa în localitățile din județ pentru recepția pachetelor de igienă POAD și pentru a supraveghea desfășurarea în bune condiții a implementării POAD în Caraş-Severin.
Numărul de pachete asigurate de către Guvernul României la nivel de județ este de 12.625 de pachete și constau în produse de igienă: pastă de dinți, detergent, săpun lichid, periuțe de dinți, etc. Beneficiarii finali sunt: persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile
beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei și persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, persoanele cu handicap grav și accentuat și cele aflate în așezări informale.

Cei prezenți la videoconferință au fost informați asupra pașilor necesari a fi parcurși în timpul recepției pachetelor și în timpul distribuției și de asemenea s-au purtat discuții tehnice legate de documentele ce trebuiesc întocmite la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale și respectiv de termenele care trebuie respectate pentru distribuția pachetelor către beneficiarii finali. Astfel, distribuția în fiecare localitate se va realiza în baza unui calendar comunicat de fiecare primărie beneficiarilor programului.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.