Comunicat

Social

Comisiile mixte, înfiinţate de Instituţia Prefectului Caraş-Severin şi-au încheiat verificările în teren şi au fost stabilite sumele necesare în vederea înlăturării efectelor calamităţilor naturale produse de fenomenele hidrometeorologice din perioada 20.05.2020 – 26.06.2020 în judeţul nostru. Astfel, totalul pe tot judeţul este de 20.057 mii lei, din care 9.219 mii lei sunt pentru Consiliul Judeţean Caraş-Severin, iar restul sunt necesari altor 43 de UAT-uri.

Raportul a fost trimis la Ministerul Lucrărilor Publice şi în şedinţa de Guvern din 16.07.2020 a fost aprobată întreaga sumă cerută de judeţul nostru, banii urmând să fie viraţi în viitorul apropiat, pentru a se demara lucrările de reconstrucţie ale obiectivelor afectate.
Începând de astăzi, aparatul RT PCR din dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a început să funcţioneze. Acest lucru este deosebit de important în combaterea răspândirii coronavirusului, deoarece vom avea mai repede rezultatele testelor efectuate, având astfel posibilitatea de a identifica şi izola mai rapid eventualele focare.

Începând de săptămâna viitoare, va intra în vigoare legea carantinării şi izolării, dar până atunci, prefectul Cristian Gâfu lansează un nou apel către cetăţenii judeţului şi îi îndeamnă să poarte măşti de protecţie, să respecte normele igienice şi să practice distanţarea socială, pentru că respectând aceste reguli, cetăţenii ajută decisiv autorităţile statului să limiteze răspândirea SARS CoV-2.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.