Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin

Social

HOTĂRÂREA privind aprobarea măsurile și acțiunile ce se întreprind la nivelul județului Caraș-Severin având în vedere posibilele riscuri legate de prezența infecțiilor cu ”Coronavirus”

Având în vedere prevederile art. 10 din Hotărârea nr. 1491 din 9 septembrie 2004 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind structura organizatorică, atribuţiile, funcţionarea şi dotarea comitetelor şi centrelor operative pentru situaţii de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare,
Ținând cont de:

  • Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 4/09.03.2020 privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus și acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Elenă, în contextul crizei migrației și a refugiaților, respctiv Hotărârea nr. 5/02.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României;
  • Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 5/09.03.2020 privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus, respectiv Hotărârile nr.6 și 7 ale Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României În urma analizării situației existente, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, întrunit în şedinţă extraordinară,

HOTĂRĂŞTE:

Art.1. Toate evenimentele la care se estimează o participare de peste 1.000 de persoane se interzic până în data de 31.03.2020.
Art.2. Toate evenimentele la care se estimează o participare de sub 1.000 de persoane se analizează la nivel local, pentru fiecare eveniment în parte, pe baza unei analize a riscurilor și a tipului de activitate, cu avizul prealabil al Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin. Măsura vizează atât activitățile publice cât și cele private desfășurate în interiorul unor incinte sau în aer liber.
Art.3. Organizatorii manifestărilor publice și private din județul Caraș-Severin vor anunța autoritățile administrației publice locale cu privire la locația, scopul și perioada de timp, de îndată.
Autoritățile administrației publice locale anunță cu celeritate Instituția Prefectului și Direcția de Sănătate a Județului Caraș-Severin. Direcția de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin efectuează evaluarea de risc și tipul de activitate și avizează, după caz, organizarea evenimentului.
Art.4. Pentru suspendarea cursurilor școlare se pune în aplicare Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-2019, aprobată prin Hotărârea nr. 06/06.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.
Art.5. Persoanelor aflate sub măsura de izolare la domiciliu le este interzis să contacteze persoane noi și să părăsească domiciliul/țara.

Art.6. Se sistează, până la 31.03.2020, stagiile în spitalele din județul Caraș-Severin, pentru studenții universităților de medicină, farmacie, elevii școlilor postliceale sanitare și vizitele aparținătorilor persoanelor internate.
Art.7. Prezenta hotărâre se transmite prin e-mail membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, unităților spitalicești și primăriilor din județul Caraș-Severin, prin grija Secretariatului Tehnic Permanent.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.