Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa are un nou manager

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, are un nou manager, în urma organizării unui concurs, în persoana Alinei Stancovici.

“Postul de manager al acestei unităţi sanitare reprezintă cea mai mare provocare a carierei mele. Principalele obiective ale planului managerial pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa sunt creşterea calităţii serviciilor medicale adresate pacienţilor şi, de asemenea, creşterea satisfacţiei personalului din spital. În primul rând, Spitalul Judeţean din Reşiţa trebuie să îşi recâştige prestigiul în comunitate şi în regiune. Serviciile de calitate trebuie adresate pacienţilor. Totodată, trebuie favorizată orice investiţie la spitalul din Reşiţa pentru atragerea finanţării, pentru achiziţionarea de aparatură de calitate şi, în egală măsură, personalul spitalului trebuie să beneficieze, conform standardelor de calitate, de un program continuu de perfecţionare anuală. Toate serviciile trebuie adresate pacienţilor şi satisfacerii nevoilor de sănătate ale acestora. Un manager trebuie să înţeleagă că procesul de management se adresează instituţiei pe care o manageriază. Procesul de management nu se aplică oamenilor, ci se face împreună cu oamenii”, a declarat Alina Stancovici.

Noul manager al spitalului, care îşi va începe activitatea începând cu data de 15 martie, este lector universitar la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa şi consilier la Consiliul Judeţean CaraşSeverin.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin,  Silviu Hurduzeu, consideră că un management al spitalului reşiţean, în aceste momente, este destul de greu de realizat, însă speră ca noul manager să-l poată îndeplini. “Îi doresc succes doamnei Alina Stancovici. Sigur că spitalul nu este o instituţie uşoară, ca de altfel nici celelalte instituţii, însă, ţinând cont şi de problemele actuale, sigur că un management în acest momente este mult mai greu de îndeplinit. Sper însă că doamna Alina Stancovici va reuşi să conducă Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi vreau să îi mulţumesc şi domnului Waldemar Murgu pentru perioada în care a funcţionat ca manager interimar. Eu zic că şi-a îndeplinit în această perioadă cu brio atribuţiile, simţindu-se o îmbunătăţire evidentă a managementului. În toate discuţiile pe care le-am avut cu domnul Murgu l-am încurajat să-şi depună dosarul şi să participe la concursul organizat pentru desemnarea managerului instituţiei. Motivele pentru care nu şi-a depus dosarul le ştie dumnealui. Eu vreau doar să îi mulţumesc pentru activitatea depusă în perioada cât a îndeplinit funcţia de manager”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.