Aparat de diagnosticare rapidă a infecţiilor la spitalul din Caransebeş

Social

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a achiziţionat un aparat de diagnosticare rapidă a infecţiilor, pe care l-a predat, miercuri, Spitalului Municipal Caransebeş, devenit spital suport pentru pacienţii COVID-19 pozitivi.

“Noul aparat de diagnosticare rapidă a infecţiilor, achiziţionat de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi predat Spitalului Municipal Caransebeş, face posibilă obţinerea rezultatului în 40 de minute de la recoltare şi este de un real ajutor cadrelor medicale în lupta cu COVID-19. Diferenţa de până la 800.000 lei, suma alocată Spitalului Municipal Caransebeş în şedinţa din luna martie a forului judeţean, o reprezintă costul pentru noua reţea de oxigen medical, finalizată şi ea. Nu puteam să nu răspundem pozitiv solicitărilor venite din partea unităţii spitaliceşti din Caransebeş, aşa cum am făcuto şi în cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa sau a acelora din Oţelu Roşu, Oraviţa sau Moldova Nouă, pentru că sprijinul nostru era necesar şi firesc”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Acesta a fost prezent, miercuri, la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, unde a fost prezentat noul aparat de diagnosticare rapidă a infecţiilor cu COVID-19. În valoare de circa 285.000 lei, noul aparat de diagnosticare necesită doar două minute de preparare manuală, iar rezultatul este obţinut în 40 de minute.

Tot miercuri, a fost inaugurată şi noua reţea de oxigen medical pentru care forul judeţean a alocat sumele necesare în şedinţa din 24 martie. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.