Premieră medicală la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş – o tumoră gigant extirpată de la o pacientă de 61 de ani

Social

La Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş a fost înregistrată o nouă premieră medicală, după ce medicul Singh Bhupinder, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a reuşit să extirpe o tumoră gigant de la o pacientă de 61 de ani.

 “Medicul Singh Bhupinder, director medical la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, a reuşit în aceste zile o nouă premieră medicală pentru instituţia spitalicească din judeţul Caraş-Severin. Este vorba de o intervenţie chirurgicală de excepţie, prin care medicul Singh Bhupinder a extirpat o tumoră gigant, situată la nivel maxilo-facial stânga, care a cuprins glanda parotidă, ceea ce putea duce la o pareză facială prin lezarea nervului facial. Intervenţia a avut loc la o pacientă în vârstă de 61 de ani cu multiplă patologie, de epilepsie, retard mental şi encefalopatie. După extirparea tumorii gigant de peste trei kilograme, pacienta care purta acest calvar de 18 ani poate spune că s-a născut a doua oară”, se arată într-un comunicat al unităţii medicale.

Conform aceleiaşi surse, operaţia a durat patru ore şi a fost o reuşită, pacienta fiind stabilă şi în afara oricărui pericol, urmând să rămână sub supraveghere medicală câteva zile.

“Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, încet, încet intră în normalitate, având medici, asistente, infirmiere şi personal nemedical de excepţie. Dr. Singh Bhupinder ne va prezenta în perioada imediat următoare şi alte intervenţii chirurgicale de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă care le va efectua la spitalul nostru, Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş”, se mai menţionează în comunicat. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.