Comunicat de presă – şedinţa CJSU

Social

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin s-a întrunit
astăzi, 18.06.2020, ora 11:00, înaintea ședinței de Colegiu Prefectural, deoarece pentru teritoriul Județului Caraș-Severin au fost emise două avertizări: COD ROŞU imediat de inundații pe râul Caraș și toți afluenții mici ai Dunării și COD PORTOCALIU avertizare meteorologică – precipitații abundente și hidrologică – creșteri debite ale râurilor.

Au participat reprezentanții instituțiilor care sunt membrii/invitați ai Colegiului Prefectural cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce ca urmare a manifestării riscurilor prognozate.
Prefectul judeţului, Cristian Gâfu, a prezentat avertizările emise de către
autoritățile centrale şi a trecut în revistă situația din teren, precizând faptul că sunt mai multe localități inundate. Prefectul a solicitat ca factorii de răspundere să fie pregătiți, să acționeze operativ și să fie în legătură permanentă cu primăriile.
Col. Cristinel Coneru, Inspector Șef ISU Semenic al Județului Caraș-Severin a
anunţat că au fost făcute notificări către toate primăriile din județ, au fost transmise măsuri, iar subunitățile de intervenție din subordinea ISU sunt pregătite să acționeze la nevoie.

Cristian Gâfu a precizat că în prezent este foarte important ca cetăţenii să fie la adăpost, pentru a nu se înregistra victime omeneşti şi să se încerce pe cât posibil limitarea daunelor materiale, deoarece în calea apelor este foarte greu de intervenit.
Col. Cristinel Coneru a informat faptul că până la momentul şedinţei sunt doar case inundate și terenuri agricole şi nu s-au raportat victime omenești.
În încheierea şedinţei, prefectul judeţului a cerut să fie asigurat fluxul
informațional și să fie puse în aplicare măsurile necesare pentru a se interveni în timp oportun în cazul în care situația o va impune.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.